VILLA - Saltarö

Byggstart för projekt förväntas bli maj 2017.
På en tomt högst upp på en bergsknalle på Saltarö ligger en liten stuga. Från den
otillgängliga tomten är det utsikt mot havet. Nu ska den lilla stugan rivas och
ersättas av en vinterbonad villa där hela familjen får plats under semestrar och
helger.

I utformandet av villan har tomtens kuperade karaktär utnyttjats så att huset
hänger över kanten från den högsta punkten och står på pelare. Under huset
får huset en carport. Samtidigt flyttas huset från den lilla platta yta som finns
högst beläget på berget. Denna platta yta är behövlig då det annars inte finns
någon sådan. Huset har 2 sovrum, ett sovrum med ett sovloft för de två barnen
och ett gästrum. På taket av huset finns en takterass som nås via en spiraltrappa

från husets trädäck. En skorstensstock rymmer två kaminers rökgångar varav en
av dessa är uppe på takterassen och den andra i vardagsrummet. Vardagsrummet
är organiserat tillsammans med köket i en öppen planlösning. I denna öppna
lösning definieras olika rumsligheter på flera sätt. Genom olika golvmaterial
skapas ett kök i rummet. Spiraltrappan tillsammans med skorstensstocken delar
köket från vardagsrummet och en lekhörna vid skjutdörren mot soldäcket på
husets privata baksida. Mot vattnet över husets matplats och vardagsrum är taket
högre och avgränsar dessa två mot resten av öppenheten.

Den arkitektoniska kroppen har vridits och dess gavel är fasad så att två delar
av huset vetter mot vattnet.

Ekonomin i projektet har varit begränsad och utmaningen har varit att göra
mycket för pengarna.


Diagram

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration

Illustration